01 de setembre 2008

Felicitats Blancs


Des de Gotes Unides volem felicitar a la colla dels Blancs per la seva victòria en la vint-i-cinquena edició de la Festa Major.


Per altra banda, i no és menys important, també els volem felicitar per l’acte Ritualis del passat dijous 28 d’agost que es va fer al Parc de Ponent. Aquest, juntament amb els tres Correaigües, eren els únics actes amb aigua que segons el programa es realitzaven per Festa Major. En aquest acte s’utilitzà aigua del llac del Parc de Ponent i es va fer al mateix llac de tal manera que l’aigua no es perdia si no que tornava al llac. Creiem que aquest és un molt bon acte on es pot “jugar” amb l’aigua alhora que no se’n malgasta gens ni mica.


Animem als Blancs a buscar alternatives al Correaigua on es pugui gaudir de l’aigua sense malgastar-la.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Malgastar: Despendre (diners, esforços, temps, etc), malament, en coses inútils
malbaratar:
Deixar perdre, malgastar (els béns, una cosa de valor), dilapidar.

No crec que s'hagi malgastat, i per tant fet un mal ús o un ús inútil o indegut de cap gota d'aigua durant els Correaigues. La gent l'ha disfrutat al màxim i això és part d'aquest acte. El dia que nop hi hagi a qui mullar no ho farem.

Anònim ha dit...

Vull dir-te que amb aquests arguments només et mereixes una resposta com aquesta...

Coherència:
Grau de plausibilitat entre uns fets observats i una teoria que pretén d'explicar-los.

Lògica:
Ciència que estudia sistemàticament els enunciats vàlids o formalment veritables (entenent que un enunciat és formalment veritable si són veritables tots els enunciats que tenen el mateix esquema lògic) o que tracta de la relació de conseqüència entre enunciats.

Sentit comú (common sense): Facultat reguladora que permet a l'home de fonamentar tot judici sense caure ni en l'escepticisme ni en el dogmatisme.

I per concloure...
Inconsciència:
Estat o capteniment de qui no té una idea clara d'allò que diu o fa.

Anònim ha dit...

Mira Laura... Coherenment, amb tota la lògica que sóc capaç d'argumentar, i sense ser gens dogmàtic i escèptic. Puc dir-te que per mi, i torno a repetir-t'ho per si encara no m'has entès, no crec que s'hagi malgastat, i per tant fet un mal ús o un ús inútil o indegut de cap gota d'aigua durant els Correaigues. Per tant, puc dir-te que sóc ben concient del que he dit i sobretot del que faig, mullar a la gent des d'una de les torres. No pretenc que m'entenguis, no ens posarem d'acord, però fes-me un favor, vigila de no pixar fora de test quan no saps qui és el teu interlocutor... Quan no tens tota la informació referent a l'acte i quan no estàs cada reunió de correaigua pendent de trobar formules, conjuntament amb l'ajuntament per reduïr els litres l'aigua any rera any, per que potser resulta que dius coses a algú que sap molt més d'aquest tema que tu, i això sí és una inconciència.

Gotes unides ha dit...

Hola anònim!
Dius: vigila de no pixar fora de test quan no saps qui és el teu interlocutor.
Com vols que laura no pixi fora de test si no sap amb qui parla? I tot i que ho sapigués no ha pixat gens fora de test!
Gotes Unides

gotes.si, gotes.no ha dit...

Apreciat Pepus Costa,
Entenc molt bé la teva reflexió, i et dono la raó en alguns dels temes i reflexions presents a l'article. Ara bé, NO PUC ENTENDRE NI COMPARTIR que calgui estalviar durant tot l'any per poder tenir un correaigua. Jo miro d'estalviar tota l'aigua que puc: rentant els plats amb un raig d'aigua i tirant la cadena amb l'aigua bruta de la dutxa, i no voldria pensar que gràcies a quest gest, es podrà celebrar el correaigua l'any vinent. Si fos així, perquè estalviem? per poder-la llençar? no ho entnc.

Anònim ha dit...

wvwgmrbeHola anònim,
com és ben normal si no m'ho dius no sé qui ets, per cert,jo també et podria dir que pixes fora de test però no t'ho dic perquè tothom té idees i punts de vista diferents, de fet considero que això és bo sinó no hi hauria diversitat d'idees i opinions.
El meu comentari és una resposta formulada amb el mateix to irònic que el teu i enfocada des d'un altre punt de vista. Ho sento, l'argument de què "el dia que no hi hagi a qui mullar no ho farem" no el comparteixo, el trobo poc sostenible. Tu dius el què penses i jo el que jo crec. Que bonic poder expressar-se lliurement. T'haig de dir però, que encara seria millor si no t'expressessis amb aquests aires, trobo molt bé que siguis tan conegut i important com dius. Moltes felicitats per la teva fama i que fort, que si la gent sap qui ets hagi de parlar amb tu de manera diferent!!!
Potser haurem d'animar a les gotes a actuar en contra de la prepotència que veig que va lligada a la popularitat!

Vagi b qui siguis!

Anònim ha dit...

Hola de nou Laura, el meu primer mail no té en cap moment un to irònic, simplement exposo un concepte que no comparteixo, la palaula malbaratar. No crec que s'hagi malbaratat ni una sola gota d'aigua durant el correaigua. No demano que estiguis d'acord amb mi, faltaria més... són punts de vista diferents i era el que volia expressar.
Ara bé, si amb la teva frase, dient que em mereixo saber el significat de coherent, lògic, sentit comú i inconcient, entenc que necesito saber que signifiquen aquests mots i per tant em tatxes de ser-ho o no tenir-ho. Això Laura, per mi, és faltar-me al respecte i porta implicit un to molt irònic.

La meva resposta, lluny de que sigui algú important i conegut, que no ho sóc, era per fer-te veure que les opinions no contrastades o sense saber tota la informació no porten enlloc a més d'enganyar a la gent. Em sembla que si no estàs d'acord amb aquesta premisa ja podem plegar. Que amb la posició que em trobo, amb més informació, tinc més arguments per poder opinar d'una forma veraç i objectiva, que no vol dir que tingui la veritat absoluta, faltaria més. Tot i que és més fàcil poder treure un judici més just. Que lluny de voler ser pedant, responc amb tota la suavitat que puc a una falta de respecte, de tu cap a mi, a una argumentació coherent. Espero que si un dia vas al metge, no li parlis de forma diferent tot i que excepte que tu també ho siguis, d'allò en sap una mica més que tu.

Jo tinc molt clar que no sé qui ets, igual que tu tampoc em coneixes, no sé si ets una científica experta en hidrogeologia amb molt de talent o no, però sé del cert que no hi ha cap Laura dins de la colla del correiagua. Em sembla, i em puc equivocar, que t'ha indignat la frase del "test" i has deixat de banda la resta... L'important de tot plegat és que la informació et dona veracitat, una opinió, tot i ser lliures per donar-la, si està mancada de proves o dades és un prejudici.

Espero que ara m'hagis entès i no desviis la conversa a coses personals. Si de cas la prepotència ha estat mutua.

I per que vegis que haver posat el nom no dona més credibilitat, sent irònic, però d'una forma carinyosa, finalitzaré dient:

Vagi bé, siguis la Laura que siguis.

Anònim ha dit...

Jo no estic gens d'acord amb l'afirmació que no es pot opinar si no es té total la informació. Crec que n'hi ha prou amb saber que es llencen milers de litres d'aigua.

I potser dic coses a algú que sap més d'aquest tema que jo, o potser no. Tu tampoc estas en condicions de valorar els coneixaments de la gent que exposa en aquest blog. La Laura potser és una experta en hidrografia, com tu has dit, i no per això considero que tú hagis de deixar d'exposar els teus arguments per ridículs que suiguin, de la mateixa manerda que jo no escric això sense saber gaire res sobre l'aigua.
Si només poguessim parlar quan en sabem més que l'altres, no hi hauria diàlegs, hi hauria monòlegs.

Per altra banda, els que feu el correaigua no us treieu unes oposicions per fer-les,no? Els teus coneixaments no crec que siguinj gaire superiors als meus.
Tots sabem que s'ha reduit el cabal, que l'aigua és H2O, i que hi ha sequera. Crec que són motius suficients per reivindicar el que reivindiquen.
Estic d'acord amb vosaltres.

Anònim ha dit...

Tothom pot opinar, amb tota la informació o no... De fet, no s'ha dit en cap moment que no es pot opinar si no es té tota la informació, s'ha dit que "una opinió, tot i ser lliures per donar-la, si està mancada de proves o dades és un prejudici".

Si no en sabem prou podem dir coses errònies, estem d'acord, no? Si els arguments que exposem són ridículs parlant de coses tant series com "llençar aigua", ja podem plegar. De fet no ens escoltarà ningú perque és cridar per cridar. Quan parlem de tenir informació parlem de saber d'alguna cosa. El raonament que utilitzeu molts dels que esteu a favor d'aquest blog no té discusió, no té cap opció i no té un altre punt de vista que no sigui "zero aigua". Llavors, on és el diàleg que demanes?
Això és un dogma.

Si això és un mano a mamo per dir sí o no, no cal que comencem a xerrar. Però si el que es busca és diàleg, oi que primer necesites tenir arguments per criticar o defensar alguna cosa, més enllà de dir simplement "no al correaigua" només perque es fa servir agua? Doncs per això cal informació. Es fa servir molta més aigua per tantes coses, i la majoria no les coneixem, i en moltes d'elles es podria fer millor.
Personalment prefereixo que durant 15 minuts 4000 persones s'ho passin bé utilitzant un bé comú que no que una persona tingui la seva piscina per ell sol a la seva torre tot l'estiu.

És important tenir informació, i sobretot utilitzar-la correctament, l'aigua és aigua, sí, però actualment no hi ha sequera. Dir que ara hi ha sequera és mentida, i porta implicit una manca d'informació, i és d'això que ens queixem.