03 de setembre 2008

S'ha acabat la Festa Major 2008


S'ha acabat la Festa Major. Des de Gotes Unides estem contents ja que aquesta Festa Major s'ha obert el diàleg entre els ciutadans sobre la necessitat o no de realitzar el Correaigua.

Tot i això, aquest any s'ha tornat a llençar aigua, cal remarcar que les connexions de les mànegues del Correaigua perdien aigua, és a dir, part de l'aigua que es va llençar no la va ni gaudir la gent. La població ha tornat a veure que tot i que l'aigua és un bé escàs la podem seguir llençant. El dia 15 la mainada tornarà a sentir el problema de l'estalvi d'aigua a les aules i recordarà quan a la Porxada es va llençar litres i litres d'aigua... Esperem que l'any vinent les colles reflexionin sobre la necessitat de seguir fent aquest acte.

Des de Gotes Unides també ens volem queixar del malbaratament de materials que es fa durant la Festa Major. Un d'ells és, per exemple, en el sopar de fi de festa. En aquest es reparteix una bossa de paper amb tot el necessari per poder fer-se el sopar. Cada persona rep una quantitat de plàstic, porexpan,... que es llença al finalitzar el sopar. A més ni tant sols hi ha contenidors de reciclatge. Creiem que això és un malbaratament tant o més gran que el Correaigua. Pot ser la nova campanya de cara la propera edició de la Festa Major.

Gotes Unides no s'acaba aquí. Ha nascut amb la campanya en contra del malbaratament d'aigua per Festa Major. Seguirem fent crítiques i propostes a actes que creguem que malbaraten recursos de manera innecessària a la nostra ciutat i comarca. Esperem que tots i totes ens seguiu al bloc o a les possibles accions que realitzem.

I, sobretot, si teniu ganes de col·laborar amb nosaltres ens podeu enviar un correu electrònic i us informarem de les reunions que fem per preparar noves campanyes.

Esperem despertar l'esperit crític a la nostra ciutat, conjuntament amb altres entitats i col·lectius que porten anys fent-ho!

Fins aviat.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bé nois... Si just ara plegueu fins l'any vinent... queda clar quina era la vostra filosofia i manera d'actuar... Quin era el vostre objectiu i què és el que us mou. Lluitar per coses insignificants, poc agresives i oblidar quin són els problemes de veritat... Feu pensar als medis de comunicació que ens tenen enganyats, feu pensar als pagesos, que amb la seva pobresa tenen el xantange perfecte per fer-nos sentir culpables de fer un ús indegut de l'aigua mentre ells no tenen bones infrastructures de rec, feu pensar a les grans indústries que realment són elles qui fan un ús indegut de l'aigua, de l'electricitat i de les materies primeres, i ho fan tot l'any!!... lluiteu contra els organismes judicials, que són ells qui fan les lleis que permeten que les industries facin el que vulguin, i inclús la colla blanca amb el permís de l'ajuntament... lluiteu contra el govern, que és ell qui permet que tot això es dugui a terme...
Què us passa?? És massa gran tot això per vosaltres, tot i saben que realment és així com funciona, no teniu valor de fer feina tot l'any contra qui s'ha de fer... És més fàcil atacar el Correiagua, al dèbil... donan-l'hi més importància de la que té...
Sí, sí... la lluita comença per les coses petites direu.. doncs aneu a fer feina a les empreses petites i als petits pagesos... però ara!
La demagògia comença on acaba el compromís... O només sou ecologistes i vigileu pel medi global 15 dies a l'any? L'ecoterrorisme és tant dolent com les empreses que contaminen discriminadament a l'altre punta món.
Ara quedeu-se a casa... estalviant aigua perque les empreses puguin malbaratar-la... i espereu un any més... per poder cridar ben fort contra qui menys mal fa.

Amb aquest últim post.. ja m'ho heu dit tot.

Anònim ha dit...

Per cert... em sembla molt bé el tema de la ràdio i que doni el resustat de l'enquesta. Encara no sabeu que tot el que es diu als medis de comunicació, sigui el representant de gotes unides o sigui la regidora de cultura està politzat... Si encara algú no ho té clar que començi a ficar-s'ho al cap. A l'enquesta van votar no més de 100 persones... dels 60.000 habitants que té granollers, voleu dir que era representatiu? El marge de 4 punts eren unes 6 o 8 persones... per favor!!! Ja no em poso a discutir d'on van sortir els vots en contra del correaigua, amics o coneguts, si tothom que hagués gaudit del correiagua els dos dies hagués votat, tindrieu uns 5000 vots a favor, meys demagògia. A més a més, les mànegues d'aigua són del cos de bombers, això vol dir que si perden aigua per les juntes, no té res a veure amb la gent de correaigua, ja que ho fan sempre que s'utilitzen.. no m'imagino a ningú mentre s'apaga un foc queixant-se que la mànega perd aigua...

Rectificar és de savis.. esper-ho veure-us amb barba "blanca" algún dia.

Gotes unides ha dit...

Hola anònim, que suposu que deus ser el mateix un i l'altre. Només tenia ganes de dir-te que Gotes Unides no s'acaba ara, seguirà treballant al llarg de l'any, ho diu ben clar a l'article del bloc, llegeix-t'ho bé!!!!
Seguirem fent propostes i esperem que segueixis opinant!
Moltes gràcies!

Sergi Serrano ha dit...

Si us plau, deixeu de fer demagògia barata d'una vegada i deixeu-nos tenir la festa en pau. Ja us ho vaig dir, si no us agrada la festa, foteu el camp de vacances.

Anònim ha dit...

Cito: "Gotes Unides no s'acaba aquí. Ha nascut amb la campanya en contra del malbaratament d'aigua per Festa Major. Seguirem fent crítiques i propostes a actes que creguem que malbaraten recursos de manera innecessària a la nostra ciutat i comarca."

Quan parlaveu d'actes he entès que eren actes de Festa Major... disculpa el malentès.

Dit això.. us animo... us animo a anar contra qui s'ha d'anar... el fort.. no el dèbil, a per qui en treu benefici del malbaratament d'aigua, no a per qui el disfruta.

Diuen que rectificar és de savis...

Anònim ha dit...

Jajajja!!! mola molt que tothom faci servir la paraula demagògia! jajaja!! és una paraula políticament correcte!

Crec que s'ha de ser molt hipòcrita per defensar unes coses durant uns dies, però per festa major no. La festa major no és una vaca índia. No és un acte sagrat.

Molts dels que opinen aquí estic segur que van de progres i ecologistes, però quan els toques la seva vaca índia...!! això és diferent! jajajaja!! molt bé! clar que si! això és ser conseqüent!

Trobo molt bé que hagueu començat per fer una cosa discreta.
Els arbres creixen cap a dalt.
Crec que la idea de gotes unides està molt bé (tot i que el nom és una mica cutre), i trobo bé la forma d'actuar. De baix cap a dalt. Guanyar renom (i potser creixer com a moviment).
Endavant! seguiu amb la vostra lluita!

Anònim ha dit...

Hipòcrita llavors, també pot ser considerada una paraula políticament correcte.

Ningú ha dit que la festa sigui sagrada.

No sóc progre ni ecoligista, ergo: sóc conseqüent. Correcte, ho sóc.

No tots els arbres creixen cap a dalt.

Anònim ha dit...

jajajaja!!!! perdona???? repeteixo: tots els arbres creixen cap a dalt. Tots surten de terra, i van cap al cel (la patata no està considerada arbre).

Potser hi ha arbres que van cap a baix, en el teu petit país imaginar, potser cada matí plou l'aigua cap al cel per regar els arbres que creixen cap a la terra, i el problema és l'excés d'aigua, però aquí a la terra les coses van diferent.
La festa és dinàmica! no aneu del que no sou. No sou gent oberta i no sou progres.

Anònim ha dit...

jajajajaja!!! i això ho diu algú progre i obert, oi? jajajajajaja!!!

Anònim ha dit...

progre no, obert si.
Al menys més que tu, que pel que es veu no costa gaire (i no et conec) però hi ha coses que salten a la vista

Anònim ha dit...

Per fi has deixat de riure... Podem parlar, ara? Em sembla bé el que pensis.
Progre.. obert... hipòcrita o demagog. Són paraules buides de significat si no estan en un context conegut, i sí, no et conec, quina opinió creus que puc tenir de tu pel què havies escrit fins ara? La veritat, tant pedant com jo. No arribarem a cap acord. Tu no vols el correaigua i jo sí. No m'ha agradat el to irònic que has fet servir en els teus posts... Ho he trobat una falta de respecte.

Anònim ha dit...

Gotes unides va dir:

".. Només tenia ganes de dir-te que Gotes Unides no s'acaba ara, seguirà treballant al llarg de l'any, ho diu ben clar a l'article del bloc, llegeix-t'ho bé!!!!
Seguirem fent propostes i esperem que segueixis opinant!.."

Doncs sí, estic flipant del volum de feina que heu fet.
Seguint la vostra "coherència" només sortireu per Festa Major.